Over

In 2015 heb ik een plan bedacht om therapiehonden in te zetten bij de politie. Sindsdien is mijn interesse gewekt om honden in te zetten voor het helpen van mensen. Nadat ik het AAI-honden project in 2016 heb verlaten, ben ik de opleiding therapiehondenbegeleider gaan volgen. Tijdens deze opleiding heb ik een hoop geleerd om met de combinatie mens/hond te werken in de hulpverlenende sfeer. Echter miste ik nog net dat ene om te kunnen gaan doen wat ik wilde gaan doen, namelijk het actief mensen op weg helpen met levensvraagstukken.

AAI staat voor Animal Assisted Intervention. Ofwel de inzet van dieren binnen de hulpverlening.

Ik heb in het vervolg hierop de opleiding Dog Assisted Coaching gedaan. Dit is een coachopleiding waar verschillende coachmethoden aan bod zijn gekomen, waarbij ook geleerd is hoe een hond in te kunnen zetten bij deze coaching methodieken. Sindsdien ben ik enthousiast aan de slag met mens en hond.

Voor de sessies waar een hond in mee doet (dit is lang niet altijd het geval), doe ik dit samen met mijn co-coach Tess. Tess is een kruising Labrador/Weimaraner en Flatcoat retriever. Tess is een hele lieve sociale hond met een sterk eigen karaktertje. Dit maakt haar zo geschikt als coach hond.

Ik coach ook voor de coachpool van de Nationale Politie. Daarnaast maak ik me hard voor de inzet van honden op een “zachte" manier binnen de overheid en adviseer hieromtrent binnen verschillende projecten. Ik ben ook verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van de Dier Ondersteunende Interventie-poot van de stichting Politieveteraan.

Sinds 2023 ben ik als bedrijfvoeringsspecialist bij de politie verantwoordelijk voor de operationele kant rondom assistentiehonden PTSS.

De coachsessies zullen hoofdzakelijk gehouden worden in de avonduren of in het weekend, totdat ik me meer vrij kan maken voor doordeweekse sessies.

Tess en ik zijn als coach team gecertificeerd door opleidingsinstituut Pets4care.

Wil je een keer kennismaken, of meer weten over het coachen met inzet van een hond, neem dan contact met mij op.

Arno de Bruijn en co-coach Tess.

Warme groet,

Arno de Bruijn en co-coach Tess.